GDPR

Informace o zpracování osobních údajů

Správce údajů: Obec Jakubovice

Kontakty na správce najdete ZDE.

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce (obec) jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů:

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí(1) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech(2). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.
  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).
  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).
  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme -   Jakubovice.pdf
  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu obecjakubovice@.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.
  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.
  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnostÚřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

(1) § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

(2) Čl. 38 odst. 5 ON

Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.jakubovice.cz

Registrujte se zde

Informace pro veřejnost

VÝSLEDKY TŘÍKRÁLOVSKÉ   SBÍRKY 2018

výsledky Tříkrálovské sbírky.xls

 

PLATBY OBECNÍCH POPLATKŮ V ROCE 2018

PLATBY OBECNÍCH POPLATKŮ.doc

Informace pro veřejnost.pdf

 

veřejná vyhláška.pdf

 

 Změna ordinačních hodin od 1.11.2018  MUDr. Zavadilová

                   tel.583 247 142

OLŠANY                BUŠÍN

 

 PO  7- 11           12 - 14 

 ÚT   -----             7 - 13

 ST  7- 11             ---------

akutní pacienti

      11-13

pouze objednaní

 

 ČT   ------            12- 18

PÁ   7- 11             12 - 14

 

 

SMS INFO - Zprávy z obce
SMS Info registrace/od-registrace 

24. 10. Nina

Zítra: Beáta

UPOZORNĚNÍ

OD PÁTKU 6.4.2018 SE MĚNÍ OTEVÍRACÍ DOBA SBĚRNÝCH MÍST

18°° - 19°° hod.

UPOZORNĚNÍ

pro nájemce hrobových míst na hřbitově v Jakubovicích

 UPOZORNĚNÍ.doc

Jak pomohla Evropská unie a Evropský sociální fond naší obci?

VPP-PUBLICITA.docx

  

Dny sběru odpadu

KONTEJNERY OTEVŘENY.docx

 OBEC JAKUBOVICE TŘÍDÍ BIOODPAD.docx

   

Informace o včasném vyřízení  cestovních dokladů

 cestovní doklady.pdf

 

Informace k vydávání CP od 1.7.2018.pdf

 

Informace k vydávání OP od 1.7.2018.pdf

 

 

Jak najít lékaře?

 www.navstevalekare.cz

Návštěvnost stránek

084481
Obec Jakubovice u Šumperka